16 stycznia 2015

Surówka z selera i jabłek


Bardzo smaczna i zdrowa surówka.
Składniki:
1/2 dużego selera
1 jabłko
1 łyżka rodzynek
2-4 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny 
sól, pieprz, 
szczypta cukru

Selera obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, od razu polać sokiem z cytryny. Dodać starte również na tarce o dużych oczkach jabłko (nieobrane). Rodzynki zalać wrzątkiem, po kilku minutach odcedzić, dodać do surówki. Wymieszać z jogurtem naturalnym. Doprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru. 
Inspiracja: ulotka z Biedronki.

1 komentarz:

  1. Pyszna:) chociaż u mnie w domu mało kto się na niej poznał. Uwielbiam dodać troszkę pokruszonych orzechów włoskich na wierzch.

    OdpowiedzUsuń