12 listopada 2014

Pischinger


Składniki:
1 opakowanie wafli
2 margaryny Kasia
6 łyżek kakao
6 łyżek mleka
1/2 szkl. cukru
2 szkl. mleka w proszku
4 łyżki powideł śliwkowych
W rondelku rozpuścić margarynę, dodać cukier, mleko i kakao. Podgrzewać do rozpuszczenia cukru. Wystudzić. Dodać mleko w proszku. Wymieszać dokładnie, żeby nie było grudek.
Każdy wafel oprócz jednego posmarować masą kakaową, ułożyć na nim następny. Jeden - środkowy wafel posmarować powidłami śliwkowymi. Przed położeniem wierzchniej warstwy obciążyć na pół godziny. Rozsmarować ostatnią warstwę. Wstawić na kilka godzin do lodówki.

Jeść pamiętając, że każdy kawałek ma z milion kalorii;).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz