16 października 2014

Kapuśniak z kapusty pekińskiej

kapuśniak z pomidorami

Składniki:
1/4 dużej kapusty pekińskiej
2 udka
ok. 1,5 litra bulionu drobiowego
włoszczyzna
1/2 cebuli
łyżka smalcu 
ząbek czosnku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1/2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku
 sól, pieprz
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
3 ziarna angielskie
1 liść laurowy
kilka ziemniaków

Udka gotować 30 minut, dodać włoszczyznę, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek Gotować 45 minut. Następnie wyjąć mięso i warzywa. Wrzucić pokrojoną kapustę pekińską i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości ziemniaków. 
Następnie dodać koncentrat pomidorowy, wędzoną paprykę, gałkę muszkatołową, sól i pokrojone mięso z udek. Na patelni zeszklić na smalcu pokrojoną w kostkę cebulę i dodać ją do zupy. Zagotować.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz